ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ3/16/2018

Άνθρωποι που μας περιβάλλουν…Τους θέλουμε όλους στην ζωή μας;

Καθημερινά συναναστρεφόμαστε με διάφορους ανθρώπους. Γνωστούς, άγνωστους, κοντινούς, οικείους, άμεσους ή έμμεσους. Τους θέλουμε όλους αυτούς στην ζωή μας;

Ο τρόπος ζωής μας πλέον είναι αρκετά φορτικός και αγχωτικός. Καθημερινή πίεση και ένας διαρκής αγώνας με τον χρόνο. Να ξυπνήσουμε γρήγορα, να ετοιμάσουμε τα παιδιά μας (εάν έχουμε), να ετοιμαστούμε, να φύγουμε γρήγορα, να βρούμε κίνηση, να προλάβουμε να τελειώσουμε την δουλειά μας μέσα στο ωράριό μας, να σχολάσουμε, να ξαναβρούμε κίνηση, να γυρίσουμε σπίτι, να προλάβουμε να καθαρίσουμε, να μαγειρέψουμε, να κάνουμε άρον-άρον το μπάνιο μας, να κοιμηθούμε νωρίς να προλάβουμε να ξεκουραστούμε, και πάλι από την αρχή. Εάν δε, υπάρχουν παιδιά, ακόμη χειρότερα…εκεί τρέχουμε σε ταχύτητες σπριντ!

Και από την άλλη μεριά, έχουμε να κάνουμε και με τους ανθρώπους. Ανθρώπους που αναλόγως εάν κοιμήθηκαν καλά ή άσχημα το προηγούμενο βράδυ, μας φέρονται αναλόγως. Ανθρώπους ανασφαλής, που ψάχνουν να βρουν προσωρινά αποκούμπια. Ανθρώπους που δεν μπορούν καν να αγαπήσουν τον εαυτό τους, πόσο μάλλον τον συνάνθρωπό τους. Ανθρώπους μίζερους που τα βλέπουν όλα μαύρα. Ανθρώπους που επειδή δεν είναι καλά στην ζωή τους, προσπαθούν να χαλάσουν και των άλλων. Ανθρώπους που δεν ικανοποιούνται ποτέ, ότι και εάν έχουν. Ανθρώπους που δεν εκτιμούν αυτά που δίνεις, αλλά μένουν σε αυτά που δεν έδωσες. Ανθρώπους που απλά δεν έμαθαν να αγαπούν κανέναν και τίποτα.
Και ενώ εμείς είμαστε με το χαμόγελο στα χείλη, όταν τους συναντούμε, μας φεύγει! Γιατί τους αφήνουμε να μας το κάνουν αυτό; Και το πιο σημαντικό: γιατί τους αφήνουμε να υπάρχουν στην ζωή μας και στην καθημερινότητα μας; Μήπως ήρθε η ώρα να τους αποχαιρετήσουμε;

Κάποια στιγμή πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε την ευτυχία μας! Βγάλε τους λοιπόν! Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα και κρίνε με δικά σου κριτήρια, ποιους θες να κρατήσεις κοντά σου και ποιους όχι. Κάποιους μπορεί να είναι αδύνατο να τους βγάλεις άμεσα, αλλά κάνε το σταδιακά. Κάνε το για εσένα και γι’ αυτούς που πραγματικά σ’ αγαπούν! Γιατί δυστυχώς όταν αναλώνεσαι στους “άλλους”, χάνεις χρόνο από αυτούς που πραγματικά θέλεις να βρίσκεσαι κοντά τους!

Βγάλτους!!!...και άφησε τους ίσως να υπάρχουν, απλά σε μια φωτογραφία, στο κουτί με τις αναμνήσεις σου!...και πολύ τους είναι!