ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ3/27/2018

Αποδράσεις Σαββατοκύριακου …αποδράσεις ψυχής!

Εάν περιμένουμε τις καλοκαιρινές διακοπές για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, είμαστε χαμένοι. Το καλύτερο είναι να ξεκλέβουμε χρόνο και να αξιοποιούμε με κάθε ευκαιρία τα Σαββατοκύριακα μας! Έτσι δημιουργούμε στιγμές χαράς όλο το χρόνο και κατ’ επέκταση φτιάχνουμε την ψυχολογία μας.

Αυτές οι αποδράσεις, δεν είναι πολυτέλεια αλλά τρόπος ζωής. Είναι επένδυση στις καθημερινές μας σχέσεις και στις αναμνήσεις μας. Μια βόλτα στην εξοχή, ένα πικ-νικ, μια εξερεύνηση ενός χωριού ή μιας πόλης, μια εμπειρία μιας νέας δραστηριότητας, μια δοκιμή ενός extreme αθλήματος. Όλα αυτά, γίνονται ευχάριστες αναμνήσεις που φυλάσσουμε μέσα μας και θυμόμαστε όσα χρόνια και εάν περάσουν. Στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας και ευχαρίστησης, μας έρχονται στο μυαλό μας κάθε φορά που αναπολούμε.

Πέρα από αυτό όμως, μας φτιάχνουν και την διάθεση! Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε μετά την εβδομάδα μας είναι εντελώς διαφορετικός. Οι καθημερινές προστριβές ειδικά με τα πολύ κοντινά μας άτομα, εξαλείφονται μιας και έχει προηγηθεί μια ξέγνοιαστη, όμορφη ατμόσφαιρα, την οποία πιθανόν μαζί να έχουμε δημιουργήσει. Ακόμη και στον εργασιακό τομέα, το κλίμα αλλάζει γιατί κλείνουμε έναν κύκλο και αφήνουμε πίσω μας την προηγούμενη εβδομάδα, με ότι μας ταλαιπώρησε.

Εν κατακλείδι, οι στιγμές ανάσας και οξυγόνου που παίρνουμε από την οποιαδήποτε απόδραση, είναι στην ουσία λιθαράκια ψυχικής υγείας για τον εαυτό μας, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε και να ξεπεράσουμε τα οποιαδήποτε καθημερινά εμπόδια συναντούμε.