ΟΜΟΡΦΙΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ4/21/2018

Camu Camu και μείνε υγιής!

Και όμως δεν είναι το πορτοκάλι, το ακτινίδιο ή η φράουλα, το φρούτο με την μεγαλύτερη συγκέντρωση σε βιταμίνη C.

Το Camu-Camu, ένα άγνωστο φρούτο σ’ εμάς μέχρι τώρα, πρόκειται για μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές τροφίμων. Ανήκει στην κατηγορία των superfoods, με εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C, που δύσκολο να το νικήσει κάποια άλλη.

Το Camu Camu είναι ένα μικρό φρούτο που προέρχεται από ένα μικρό δέντρο που ευδοκιμεί στις όχθες του Αμαζονίου της Νότιας Αμερικής. Ο καρπός του είναι ένα κοκκινωπό μωβ μούρο και η φυσική βιταμίνη C που περιέχει αναγνωρίζεται πολύ καλύτερα από τον οργανισμό μας. Έτσι, βοηθάει αποτελεσματικά στην φυσική ενίσχυσή του, συμβάλλοντας στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, το σχηματισμό του κολλαγόνου και τη φυσιολογική λειτουργία των οστών.

Ας δούμε όμως αναλυτικά που βοηθάει:
1. Ισχυρό αντι-φλεγμονώδες. Η βιταμίνη C βοηθά να εμποδίσει τη φλεγμονή που προκαλούν ασθένειες.
2. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Τα πλούσια αντιοξειδωτικά που περιέχει camu camu είναι ισχυρά για την άμυνα κατά του καρκίνου.
3. Προστατεύει από εκφυλιστικες ασθένειες του εγκεφάλου. Μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εστίασης και την πρόληψη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.
4. Υποστηρίζει τo υγιή κολλαγόνο, τους συνδέσμους και τους τένοντες. Το Camu camu μπορεί να ενισχύσει τους συνδέσμους και τους τένοντες του σώματός μας, μιας και βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.
5. Βελτιώνει τη διάθεση, τη γνωστική ισορροπία. Όπως αναφέρει ο κορυφαίος, διατροφολόγος- ερευνητής , ο Δρ Gary Null, Ph.D., το Camu camu είναι το δεύτερο πιο ισχυρό φρούτο στην ολιστική μέθοδο θεραπείας της κατάθλιψης. Πολλοί ασθενείς που ένταξαν το camu camu στην καθημερινή τους διατροφή ήταν σε θέση να σταματήσουν το κάπνισμα και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.
6. Βελτιώνει τον μυϊκό ιστό. Το Camu camu μπορεί να είναι ένα καλό συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους και την αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος. Περιέχοντας μια σειρά από ευεργετικές βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά, συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας και τη στάση των μυών σας.
7. Διατηρεί υγιές αναπαραγωγικό σύστημα. Το Camu camu βοηθά να καθαρίσουν οι βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό μας, οι οποίες μπορούν να βλάψουν την αναπαραγωγική λειτουργία.
8. Βοηθά στην πρόληψη των ιογενών, βακτηριακών λοιμώξεων.
9. Προωθεί την υγεία των ματιών. Υποστηρίζει το νευρικό σύστημα των ματιών, και διατηρεί την υγιή όραση και την πρόληψη απώλειάς της.
10. Υγιή μαλλιά. Έχει αποδειχθεί οτι μπορεί να βοηθήσει στη τριχόπτωση και στην βελτίωση της δύναμης και λάμψης των μαλλιών.

Λόγω της υψηλής θρεπτικής του αξίας χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως συμπλήρωμα διατροφής. Θα το βρείτε στα φαρμακεία σαν βιταμίνη ή σκόνη, την οποία μπορείτε να την διαλύσετε στα smoothie σας, σε χυμούς εσπεριδοειδών ή σε νερό.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ειδικά αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.