ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ5/19/2018

Δεν είναι αργά για όνειρα...

"Πηδούν στη συνείδησή όλοι οι κάποτε πιθανοί εαυτοί μας που τους σκοτώσαμε, όλα τα καλύτερα εγώ που μπορούσαμε να γίνουμε και δε γίναμε, από τεμπελιά, κακομοιριά κι αναντρία.”
Αναφορά στον Γκρέκο
Ν.Καζαντζάκης

Ε, ναι… εάν δεν γίνεις αυτό που ήθελες, εάν δεν κάνεις αυτό που ήθελες, κάποια στιγμή ο ίδιος σου εαυτός, το ίδιο σου το σώμα θα αντιδράσει… θα τα ζητήσει… θα τα διεκδικήσει... θα τα απαιτήσει… ή θα αρρωστήσει!!!

Δεν είναι αργά, όσο ακόμη στέκεσαι όρθιος… γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι δεν πρόλαβαν!... Κάνε το πριν είναι αργά!!!... Πριν έρθει εκείνη η άβολη, άχαρη, στενάχωρη ώρα του τελικού απολογισμού…

Αλλά μήπως όμως θα πρέπει να γίνονται όλα νωρίτερα;... όταν τα θέλουμε;... όταν μπορούμε;… όπως τα θέλουμε;... Αφήνοντας πίσω φωνές που διαπερνούν λανθασμένα το μυαλό μας: «τι θα πουν οι άλλοι», «πως θα με χαρακτηρίσουν», «μην τους πληγώσω», «όχι τώρα», «δεν πειράζει», «δεν θα τα καταφέρω»….

Τα πάντα μπορείς να καταφέρεις!...Όλους σου τους στόχους, ότι θέλησες, ότι φαντάστηκες, ότι ονειρεύτηκες. Δεν υπάρχει τίποτε που να σε σταματάει... μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός!!! Κάνε το και ας έρθουν δύσκολα… Κάνε το, όταν τα δύσκολα θα είναι δική σου επιλογή και όχι μια αναγκαία κατάσταση που δεν ήθελες να περάσεις!

Μην είσαι τεμπέλης, κακόμοιρος και άναντρος, όταν αυτό αφορά την ίδια σου την ζωή!!!

Ο όρος Ζωή έχει διάφορες αναφορές με βιολογική σημασία. Με τον όρο "ζωή" μπορεί να αναφερόμαστε στην συνεχή εξέλιξη της οποίας τα έμβια όντα αποτελούν μέρος. Με τον όρο "ζωή" επίσης μπορεί κανείς να αναφέρεται στην περίοδο μεταξύ γέννησης και θανάτου ενός οργανισμού. (el.wikipedia.org/wiki/Ζωή)

Εσύ αποφασίζεις….