ΟΜΟΡΦΙΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ8/27/2018

Ελίχρυσος…το φυτό της νιότης!

Το όνομα Ελίχρυσος προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "ήλιος και χρυσός" και αναφέρεται στο εντυπωσιακό χρώμα και σχήμα των λουλουδιών, που μοιάζουν με λαμπερές, χρυσές μαργαρίτες.

Η διεθνή επιστημονική του ονομασία είναι Helichrysum stoechas. Διαφορετικά, μπορεί να το ακούσουμε ώς Σεμπρεβίβα ή Σεμπρεβίδα, από το ιταλικό «sempre» και το «vivere» που σημαίνει ζωντανό για πάντα, ή Αμάραντο γιατί όταν το έκοβαν έμενε πάντα το ίδιο, δηλαδή δεν μαραινόταν στον χρόνο και τα λουλούδια διατηρούσαν τον χρωματισμό τους για πολλούς μήνες.

Το αποκαλούν επίσης φυτό της αιώνιας νεότητας χάρη στις ιδιότητές του. Λένε πως συμβάλλει στην αναγέννηση των ιστών και βοηθά στο σχηματισμό ουλώδους ιστού. Έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες, επαναφέρει το δέρμα σε πιο υγιή κατάσταση και καθυστερεί τη γήρανση χάρη στην ισχυρότατη κυταρροαναπλαστική του δράση. Αναπλάθει τα κύτταρα και μειώνει τις ρυτίδες προσφέροντας στην επιδερμίδα αναζωογόνηση, λάμψη και υγεία.

Συνιστάται για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως έγκαυμα, ακμή, έρπη, πληγές, μώλωπες και εκζέματα καθώς έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αιμοστατικές, αντιμικροβιακές και επουλωτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται και μειώνει ουλές ακμής, χειρουργικές ουλές, και πληγές με άριστα αποτελέσματα. Μπορεί να διαλύσει ακόμη και παλιά αιματώματα.

Εφαρμόζετε άφοβα σε όλο το πρόσωπο ή στο σώμα, ακόμη και γύρω από τα μάτια!