ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ4/18/2018

Που θα κάνουνε πικ-νικ στην Αθήνα.

Ωραία τα “in” εστιατόρια και τα πολυτελή μέρη, αλλά ώρες-ώρες έχεις την ανάγκη να φορέσεις άνετα ρούχα, τα αθλητικά παπούτσια σου και να έρθεις πιο κοντά στην φύση.

Διάλεξε λοιπόν μια ωραία μέρα, φτιάξε πρόχειρα σαντουιτσάκια, προμηθεύσου με άφθονο νερό, βάλε την καλή σου διάθεση και βενζίνη στο αυτοκίνητό σου, και πάμε…

 

 

Το Τατόι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Εκεί βρίσκεται το θερινό ανάκτορο της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Όμορφο περιβάλλον με τεράστιο χώρο για παιχνίδι και πικ νικ, παρέες, οικογένειες και σκυλιά! Σκιερά μονοπάτια, ποδηλατικές διαδρομές, καταπράσινα τοπία, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και όμορφα επιβλητικά κτίρια που δυστυχώς όμως έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία. Βέβαια το πράσινο και η μαγεία της φύσης θα σε ανταμείψουν.

Στο όμορφο βουνό της Πάρνηθας, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα και σε υψόμετρο 1161μ, βρίσκεται το καταφύγιο Μπάφι, σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας. Πνιγμένο μέσα στα έλατα, με θέα μαγευτική προς το λεκανοπεδίο της Αττικής. Γύρω από το καταφύγιο, μπορείς να εντοπίσεις 1.100 είδη χλωρίδας, 37 είδη θηλαστικών και 131 είδη πτηνών. Ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης, θα βρείς πολλά σημεία για να καθίσεις και να χαλαρώσεις στην θέα και την ηρεμία του τοπίου.

Βέβαια γύρω και μέσα στην Αθήνα, θα βρείς άπειρες οάσεις πρασίνου, άλση, πάρκα που ενδείκνυνται για τέτοιες αποδράσεις. Όπου και εάν βρεθείς απλά στρώστε την καρό κουβερτούλα σου, άπλωσε τα καλούδια σου, ξάπλωσε στο γρασίδι και ζήσε την ξεγνοιασιά της στιγμής!